Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев не вижда възможност за нови избори до средата на септември

Политика

Радев не вижда възможност за нови избори до средата на септември

Радев не вижда възможност за нови избори до средата на септември - Tribune.bg
Снимка:

„Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а и с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори. Така че знаете, че август месец не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември.“ Това заяви президентът Румен Радев.

„В най-скоро време ще се разбере решението ми, каза Радев. Ще отчета обстоятелствата, така че да не отидем на избори до средата на септември“, посочи Радев.

По темата за отказа му да води делегацията на срещата във Вашингтон, Радев каза: „Едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и да е работил за модернизацията на Българската армия, за укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, но точно затова считам, че правителството ни дължи обяснение на всички граждани за това какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна. Не съм съгласен с ангажимента за конкретна финансова помощ и то за въоръжение за Украйна, нито с ангажимента за предоставяне на оръжие от арсенала на БА преди да сме получили заместващи образци, обясни Радев.

Той добави, че не приема правителството да превръща България „в безсрочен донор за войната в Украйна до крайна победа, забележете“.

„Без да има яснота какво означава крайна победа, какво ще ни струва като време, пари ресурси и риск, защото рискът за нас расте с всеки изминал ден от тази война. Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да воюва до самата победа. Зад неадекватни и безгръбначни позиции не съм заставал никога, затова отказах да отида във Вашингтон“, подчерта Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати