Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Някои искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха в политиката

Политика

Радев: Някои искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха в политиката

Радев: Някои искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха в политиката - Tribune.bg
Снимка:

ЦИК е независим орган и не трябва да има никакво външно вмешателство в нейната работа, но аз очаквам от всички институции, ангажирани с изборния процес, да увеличават доверието в изборите, а не да водят до ерозирането на това доверие. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти.

"Очаквам в работата на комисията и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече прозрачност. Нека не обезличаваме допълнително машинното гласуване", призова той.

В момента се полагат всички усилия да се намери най-доброто техническо и организационно решение за изборите. Не трябва да се насажда недоверие в изборите, защото и без това избирателната активност не е такава, каквато трябва да бъде.

Запитан как ще коментира упреците на Асен Василев, че служебното правителство е саботирало влизането на България в еврозоната, Радев заяви:

Министърът на финансите констатира много ясно финансовата ситуация в страната

"Служебното правителство постигна най-големия напредък към еврозоната - това е подписването на меморандума за сечене на евромонети, което искаше подкрепата и на ЕК, и на всички държава от еврогрупата. но служебното правителство не може да компенсира липсата на политическа воля от партиите в предишния парламент, които отказаха да приемат законите, които трябва да осигурят пътя ни по-натам към еврозоната. Някои явно искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както представят решения на много от проблемите.

Според Румен Радев инфлацията, която ни спира да се присъединим към еврозоната на 1 януари 2024 г., до голяма степен се дължи на предишни управленски решения.

"Аз съм убеден, че влизането ни в еврозоната ще доведе до съществени икономически ползи, но най-важно е да бъдат убедени гражданите, защото те масово не вярват, защото досега те плащаха цената на всички реформи на некомпетентните и користни политически решения", коментира още Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати