Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев обсъди по телефона с пратеник на Великобритания темите РСМ, НАТО и Украйна

Политика

Радев обсъди по телефона с пратеник на Великобритания темите РСМ, НАТО и Украйна

Радев обсъди по телефона с пратеник на Великобритания темите РСМ, НАТО и Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев проведе днес телефонен разговор със специалния пратеник на Обединеното кралство за Западните Балкани сър Стюарт Пийч. Новината съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Европейската перспектива на Република Северна Македония и на държавите от Западните Балкани и ключовото значение на процеса на европейска интеграция за сигурността и стабилността на региона бяха във фокуса на разговора. Средата на сигурност в Източна Европа, в контекста на ескалацията на напрежение в Украйна, също бе сред темите на разговора.

Държавният глава изрази надеждата на страната ни за бързо разрешаване на въпроса за гарантиране на правата на македонските българи, чрез вписването им в конституцията на Република Северна Македония, за изоставяне на езика на омразата към България и зачитане на вековното българско културно-историческо наследство в тази държава.

„Постигането на реални резултати в двустранния диалог с България значително ще ускори и процеса на европейска интеграция за РСМ“, подчерта президентът.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати