Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев обяви: Без свободни места в интензивните отделения, „Вера Су“ било едно шоу

Политика

Радев обяви: Без свободни места в интензивните отделения, „Вера Су“ било едно шоу

Радев обяви: Без свободни места в интензивните отделения, Вера Су било едно шоу - Tribune.bg

След проверка в Спешна помощ Румен Радев обяви, че системата за координация работи, но свободни легла в интензивните отделения няма.

„Вече в много от болниците няма места. Проблемът е в изчерпването на леглата в реанимациите, това е сериозна червена лампа. Преди малко лекарите много ясно обясниха на дискусията. Щамът „Делта плюс“, който идва при нас, се разпространява изключително бързо, хиляди пъти по-голяма е заразяемостта, има рязко нарастване на случаите. Призовавам всички да сме отговорни и съзнателни като общество. Само със спазване на мерките, можем да преодолеем тази ситуация. Алтернативата е затваряне на всичко - всякакви културни, спортни, развлекателни институции, всичко това замира. Това ли искаме, това се опитваме да избегнем“, заяви Радев, като защити отново „зелените“ сертификати като единствена мярка в този момент.

По думите на Радев, лекарите са изморени да обясняват, че изходът е ваксинацията. Според него правителството не е закъсняло, защото имало одобрен план и се върви по него.  

Радев даде за пример Португалия, където населението е над 90% ваксинирано и животът тече нормално. Кандидат-президентът обвини лидерът на ГЕРБ, че проваля ваксинацията и обяви, че не иска да говори за него.  

След като си тръгна, Радев реши да се върне при журналистите, за да се похвали за успешно преминалата операция по спасяването на потъналия кораб „Вера Су“, след повече от 36 дни.

„Отнехме ви едно шоу и въпрос, който задавахте всеки ден“, обяви със задоволство Радев.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети