Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев обяви, че е изключително важно да запазим позицията си по отношение на РСМ

Политика

Радев обяви, че е изключително важно да запазим позицията си по отношение на РСМ

Радев обяви, че е изключително важно да запазим позицията си по отношение на РСМ - Tribune.bg
Снимка:

„Изключително важно е България да се придържа в своята външна политика по отношение на РС Македония към националната рамкова позиция, към декларацията на парламента, към постигнатият консенсус на КСНС. Там нещата са регламентирани. Надявам се ние ще запазим точно тази позиция, защото тя е единствената гаранция да имаме устойчивост и необратимост на процеса на интеграция на РСМ”, каза пред журналисти президентът Румен Радев по време на посещението си в Португалия.

„Не трябва да имате никакви съмнения, че правителството и отговорните институции правят всичко възможно да гарантират здравето, безопасността и извеждането на нашите моряци, каза Румен Радев по отношение на извеждането на българските моряци от кораба „Царевна“ в Мариупол.

„Към момента по-добре да ограничим разговорите по тази тема, ако искаме тази операция да премине безопасно”, допълни държавният глава.

„На всички ни е ясно, че ще отнеме много време и усилие докато се справим с порочния управленски модел, това няма да стане нито за един ден, нито за един месец”, заяви държавният глава в коментар за публикувания доклад от Държавния департамент на САЩ за 2021 година.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети