Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев обяви, че не помни за кого е гласувал преди 3 месеца... Този път обаче се видя...

Политика

Радев обяви, че не помни за кого е гласувал преди 3 месеца... Този път обаче се видя...

Снимка:

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

„Както виждам няма опашки, няма проблеми с машините за гласуване. Поздравявам всички служители на органите на реда, ЦИК, изборната администрация за организацията на изборния ден“, заяви Радев на фона на стотици съобщения за проблеми с машини, опашки в секциите и отказващи се да чакат гласоподаватели.

„Силно се надявам, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да са на висотата на очакванията на гражданите. Ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, трябва да ги направим такива. Затова призовавам всички излезете и гласувате“, заяви държавният глава.

Попитан за кого е гласувал и дали има промяна във вота му отпреди 3 месеца, той заяви... че не помни.

Вотът с машина обаче трудно може да се нарече таен – лесно се вижда например дали партията, за която се гласува е на първа или втора страница, както и дали е разположена горе или долу.

При президента например ясно се видя, че избраната от него формация не беше на първата, а на втората страница в електронната „бюлетина“. Това автоматично изключва шанс да е гласувал за БСП. На втора страница една до друга се намираха „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, „Демократична България“ и „Републиканци“-те на Цветан Цветанов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още