Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев обявил кандидатурата си, когато нито могат да го подкрепят, нито да откажат

Политика

Радев обявил кандидатурата си, когато нито могат да го подкрепят, нито да откажат

Радев обявил кандидатурата си, когато нито могат да го подкрепят, нито да откажат - Tribune.bg
Снимка:

БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат, заяви Андрей Райчев

Румен Радев е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация. Това обясни в интервю пред БНР социологът Андрей Райчев.

„Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна Йотова, което ще рече, че не преговаря с партии. Това е много ясно насочен политически ход“, допълни социологът.

„БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет и се надява това да му даде сила“, каза още Райчев.

Според него на предстоящите избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като „единствената партия, с която партнира“.

„Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство – в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже „не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент“. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и заявява, че с Илияна Йотова са техните кандидати“, каза още Райчев.

Социологът подчерта, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв вид съгласие, а това да се промени е много малко вероятно.

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите парламентарни избори: “Поради това, че не може да се определи колко души ще отидат да гласуват.“ Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати