Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев очаква да бъде изнесена цялата информация за продаденото синьо гориво от „Булгаргаз“

Политика

Радев очаква да бъде изнесена цялата информация за продаденото синьо гориво от „Булгаргаз“

Радев очаква да бъде изнесена цялата информация за продаденото синьо гориво от Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

Той видя в разпита на премиера институционално изнудване и търсене на реванш от миналото

„Очаквам правителството да действа прозрачно и да достави навреме цялата информация относно продаденото синьо гориво от „Булгаргаз“. Очаквам информация от ДАНС  и КЕВР, така че обществото да знае предварително и да няма задкулисие. Очаквам да се изнесе цялата информация – проблемът вече е в комисията в НС“, каза Румен Радев

По темата със златните паспорти президентът каза, че е оторизирал Илияна Йотова да подписва тези решения и увери, че процесът е напълно прозрачен от страната на президентството. 

„Йотова инициира повторни проверки на документите, които постъпват при нас, за да няма съмнения“. Той каза, че трябвало да се обърне внимание на това нашите общности зад граница да получават много по-лесно гражданство.    

За очаквания разпит на премиера Петков днес, Румен Радев коментира, че било ясно още при връчването на мандата, че ако коалицията не постигне пробив с решителни реформи в правосъдната система, то миналото ще потърси реванш.

„Точно това виждаме в момента“, каза той, след като стана ясно, че министър-председателят ще се яви в прокуратурата заради списъка с имена, който е докладвал на Иван Гешев.

„За мен това е форма на институционално изнудване и аз очаквам лидерите на партиите в коалицията да застанат решително зад премиера“, допълни Радев.

По думите му правителството работило в една изключително трудна ситуация - каскада от кризи и много тежко наследство.

„Илюзия е да се мисли, че демокрацията и правовият ред ще бъдат възстановени изведнъж. Това ще отнеме време, процесът е труден. Грешките и разочарованията са неизбежни, но между президентството и изпълнителната власт има конструктивно сътрудничество“, каза Румен Радев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати