Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев очаква в кампанията за изборите по-малко черен пиар и повече идеи

Политика

Радев очаква в кампанията за изборите по-малко черен пиар и повече идеи

Радев очаква в кампанията за изборите по-малко черен пиар и повече идеи - Tribune.bg
Снимка:

„Днес е ден на почит към малкото останали български ветерани, участници във Втората световна война, към хилядите българи, участвали в тази война, към хилядите дали живота си за победата над нацизма. Благодарение на техната саможертва се откри пътя към днешна мирна и обединена Европа. В Деня на Европа нека си пожелаем Европейски съюз, който още по-активно се ангажира и допринася още по-ефективно за развитието на държавите членки. Очаквам ЕС да се ангажира по-активно с утвърждаването на принципите на демокрацията и на спазването на човешките права, на правовата държава в страните от Западните Балкани, които заявиха своите амбиции за присъединяване към Европейския съюз“, заяви президентът Румен Радев.

Изрази очакване в предстоящата кампания за избори за Европейски парламент да се чуе съдържателен дебат за бъдещето на Европа.

„Нека всеки, който претендира да представлява България в ЕП, да заяви ясни позиции как ще допринася за прогреса на целия ЕС, но и за защитата на българските национални интереси по отношение на мащабите и скоростта на преход към зелена иконимика, прекратяване на войната между Русия и Украйна“, допълни държавният глава.

„Това е трудна кампания, но нека кампанията за национален парламент не заглушава дебата за Европа“, поясни Радев.

По думите му хората очакват по-малко черен пиар и повече идеи за бъдещето на страната

Радев коментира и изборите в съседна РСМ: „По отношение на Северна Македония винаги съм бил с открита позиция. Крайно време е, и то ще проличи много скоро, дали новият президент и партията, която спечели, ще заработят най-сетне за европейската перспектива на страната или ще поемат по друга посока. Винаги съм подкрепял европейската интеграция при спазване на критериите и зачитане правата на македонските българи, ревизия на учебници и защита на българското наследство“, обясни президентът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети