Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев остава в София за тържествата на Трети март

Политика

Радев остава в София за тържествата на Трети март

Радев остава в София за тържествата на Трети март - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев ще остане на тържествата в София и няма да ходи на Шипка, както правеше в последните години, съобщава „24 часа“ като се позовава на кореспондента си в Стара Загора, който е говорил с пресцентъра на президентството.

По въпроса кой друг от държавните ни ръководители, депутати, партийни лидери и т.н. ще дойде на Шипка, организаторите от Казанлък са в неведение.

Опасенията са да не би в празничния ден на върха да се стигне до сблъсък между русофили и русофоби заради войната в Украйна.

Освен политически, тазгодишният Трети март се очертава да бъде много тежък и заради времето на върха. Прогнозата е за студ, вятър и сняг.

Директорът на националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ в Казанлък Чавдар Ангелов каза, че по традиция на Трети март Паметникът на свободата на връх ще бъде отворен за посещения, а входът ще бъде свободен.

„Ако на тържеството дойдат официални лица,  ще отворим Паметника за граждани от обяд след официалната церемония. Ако не - отваряме от сутринта, но изчакваме да разберем какъв ще бъде протоколът тази година, преди да решим“, обясни Ангелов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати