Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев от Сунгурларе: Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме българските въоръжени сили

Политика

Радев от Сунгурларе: Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме българските въоръжени сили

Радев от Сунгурларе: Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме българските въоръжени сили - Tribune.bg
Снимка:

„Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. Не може да се сещаме за тях само от криза до криза и от катастрофа до катастрофа. Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо държавно ниво към тяхната боеспособност и точно тези проблеми ще дискутираме утре“, каза президентът Румен Радев от Сунгурларе. Той е там по случай празника на общината и Деня на лозаря и Св. Трифон Зарезан.

„Най-важната гаранция за нашата сигурност е боевоготовността на българската армия, нейната модернизация, мотивацията на личния състав“, подчерта Радев. Блъгария е суверенна държава, България е и лоялен съюзник и член на НАТО, добави той.

„България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за усилване на източния фланг на Алианса. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздухното пространство на територията на България заедно с нашите съюзници от Алианса като рамкова страна във формирането на батальонната бойна група България е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за запълване на дефицита от способности в нашите сухопътни войски“, заяви президентът.

Между правителството и президентската институция има една конструктивна комуникация, посочи Радев.

„Безпардонните методи, използвани от предишните управляващи с погазване на закона доведоха до сгромолясване на техния режим и това трябва да бъде урок за всички. Урок към правителството трябва да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възстановени с недемократични средства и с нарушаване на закона“, посъветва Радев новото правителство.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети