Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отдавна си бил дарил цялата заплата, но без „суета и популизъм“

Политика

Радев отдавна си бил дарил цялата заплата, но без „суета и популизъм“

Радев отдавна си бил дарил цялата заплата, но без суета и популизъм - Tribune.bg
Снимка:

Президентът очаква да му се повярва, че чистосърдечно е решил да даде 10 хил. лв. и планирал да го пази в тайна

Ден след като парламентът реши депутатите и министрите да не взимат заплати по време на извънредното положение, президентът Румен Радев изтъкна, че също дарил своята и то преди тях. Държавният глава използва лекарския празник 7 април, за да се яви при лекарите в „Пирогов“.

„За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Преди половин месец си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин“, похвали се президентът.

За него дарението имало смисъл, когато е навреме и когато е „далеч от камерите, другото било суета и популизъм“.

„Уважаеми депутати, дарението за мен е личен акт, ако държите да се равнявате по президента, има лесно решение: кръгом и бегом към месец март, сега си дарете и мартенските заплати, обърна се президентът към депутатите“, каза Радев.

Въпреки, че не искал да се знае за дарението, община Видин още на 23 март праща благодарствен адрес за щедрата сума от 10 хил. лв. „За щастие“ на президентското семейство обаче новината така и не стига до големите национални медии, за това се налага припомняне 2 седмици по-късно.

Община ВидинОбщина Видин

Загадка е защо именно Видин е била общината, която е избрана, но назад във времето прави впечатление, че именно местният кмет Цветан Ценков е сред любимите кметове на президента, който често посещава града.

На въпрос за това какво прави съпругата му, Радев заговори за нейната фондация, която дарила 10 хил., но не стана ясно дали не става дума за една и съща сума.

„Трябва да има ясно управление на кризата. Говорих и с проф. Балтов, вирус ще има и след 13 май, ние пак ли ще стоим в това положение. Сега трябва да мислим как безопасно и бързо ще излезем от това състояние“, заговори отново за падане на ограниченията държавния глава.

Месечното възнаграждение на президента е около 12 хил. лв. месечно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

Възмутен! Радев, как не те е срам да се сравняваш с РАБОТЕЩИТЕ дарители?!? Ти и Деса, които живеете, пътувате и се храните луксозно БЕЗПЛАТНО за сметка на държавата, без да работите, изобщо нямате нужда от заплати!
07.04.2020 13:13 / Отговор
А? Това "благодарствено писмо" що няма дата???
07.04.2020 13:16 / Отговор
От Видин Попов Край, този човек си отряза сам клона, на който седеше. "Кръгом и бегом", той, горкия още си мисли, че е в казармата, а депутатите са му млади войничета. Още повече ме е срам от него. Да си взима селската пръчка и бегом...
07.04.2020 13:20 / Отговор
Велин Пак плюете!? Колко минути „великият” Касабов поучаваше Радев да постъпи като тях!?!? С какъв кеф го правеше само!! И как за 48 часа депутатите от управляващата коалиция от противници на замразяване на заплатите се превърнаха в най-големите „човеколюбци”!?!? За вярване ли е, а !? Начело с Караянчева!? Питам се какво ли им е обещано за да станат човечни!? Те без пари нищо не правят!!! И се почувстваха като наставници, поучители на другите и най-вече на президента!? И какво се оказа,а??? Разликата между тях и Радев е, че те „биха три пъти барабанчето на центъра на селото та всички да ги чуят”! И откъде ли знаят да правят така!?!? „Верваме ви”!!! Вчера плюха, че не е дал, днес плюят, че е дал!?!? И веднага поставят под съмнение. Щото за тях това не е нормално!! Защото не е чакал някой да го накара, просто така разбира нещата. Те няма да го проумеят!!
07.04.2020 13:55 / Отговор
Уфф! Ало, троле, това ли е цялата дейност на Радев, да си дари една заплата, след като всичко му е безпатно? Какво е направил в тази криза, освен да злобее срещу работещите денонощно?
07.04.2020 14:53
Пън Кютюков Дори дарението не може да го направи,като хората.Такъв пън не е имало и няма да има в българската история.Не мислете за него,като за съпартиец и ще видите,че съм прав.Помислете си,например,че на негово място е Валери Симеонов.Как Ви се струва,а?
08.04.2020 10:59
Karabas Barabas Радев към депутатите: „кръгом и бегом…“. Депутатите към Радев: „Малко ти остава, втория мандат през крив макарон ще го гледаш“!
07.04.2020 14:16 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети