Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отказа официално да освободи шефа на ДАНС

Политика

Радев отказа официално да освободи шефа на ДАНС

Радев отказа официално да освободи шефа на ДАНС - Tribune.bg
Снимка:

Днес изпратих официален отказ на искането на премиера за отстраняването на председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Днес на Съвета по сигурността към Министерския съвет правителството обосновава своите решения с анализите и позициите на ДАНС. Това показва много ясно, че основната причина не е в нарушаването на закона, а в сценария от записа, коментира Радев.

Премахването на дерогацията води до неоправдан риск за страната, каза Радев . Той отново критикува и таксата за пренос на руски газ през България, която Народното събрание гласува днес.

"Всички анализи и разчети показаха, че едно прибързано премахване на дерогацията води до неоправдан риск за дефицит на горива и скок на цени", заяви държавният глава.

"Явно в календара на сглобката фигурират дати на ротации, докато в календара на българските граждани  има други дати - тези на чакащите сметки и на покриване на разходи. Едно управление има бъдеще, само тогава когато се води от интересите на българските граждани“, това добави Радев.

 

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети