Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отказва да отиде на срещата на върха на НАТО заради Украйна

Политика

Радев отказва да отиде на срещата на върха на НАТО заради Украйна

Радев отказва да отиде на срещата на върха на НАТО заради Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев обяви от Брюксел, че Радев ще оглави делегацията.  

„Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО", отбелязват от президентството.  

В съобщението изпратено до медиите се уточнява още, че от първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

„В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна. Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", отбелязват още от президентството.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати