Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отправи приветствие като обясни: метете стълбата само отгоре надолу!

Политика

Радев отправи приветствие като обясни: метете стълбата само отгоре надолу!

Радев отправи приветствие като обясни: метете стълбата само отгоре надолу! - Tribune.bg
Снимка:

„Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото. Всенароден празник, който почита всеки български дом“. Това посочва Румен Радев в приветствие по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май.

„Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предци, загинали за нашата свобода и независимост по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните изпитания на новата ни история.

Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Честит празник на всички воини от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия.

Навръх Гергьовден искам да поздравя сърдечно доблестните български военнослужещи: войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на Отечеството или изпълняват мисии зад граница.

Под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: „За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”, споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединение.

В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.

Скъпи съотечественици, Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. Нека вярата му ни вдъхва сили, за да градим и съхраним свободна и процъфтяваща България! Честит празник!“, завърша словото си Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (18)

дим Ха ха ха. Значи трябва да започнем от него.
06.05.2021 10:38 / Отговор
112 В деня на Храбростта националните телевизии храбро се правят, че вчера на заседание на комисията, която ревизира дейността на съветската мутра Борисов, не се е случило нищо. Единодушни са в тази храброст. Също като храбрите депутати от шайката ГЕРБ, които нахлуха като примати на заседанието, за да го спрат.
06.05.2021 10:50
След Решетников са хората на Черепа - "Дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов ще бъде екстрадиран от Дубай в България до няколко дни.
Затова съобщи първо Агенция „ПИК“. Пред Breaking.bg информацията бе потвърдена от източници от МВР."
06.05.2021 10:53
Алтернативата ВМРО опитва съюз със Симеонов и Москов за изборите

Това е зачатъкът на истински консерватори.
06.05.2021 10:58
СЪВЕТСКИЯ ГЕНЕРАЛ - РУМЕН РАДЕВ ГОВОРИ ЗА МЕТЕНЕ НА БЪЛГАРСКАТА СТЪЛБА... .
НАВРЪХ ОСВЕТЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ БОЙНИ ЗНАМЕНА...??...... РУСКО ПРЕДАТЕЛСТВО....
.......... 5ОО ГОДИНИ-ТУРСКО РОБСТВО........
............14О ГОДИНИ - РУСКО РОБСТВО.........
ВЪН ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ...!!!
06.05.2021 12:31
РАЗЕДИНИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ - ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ......... .
4 ГОДИНИ БИЕ ПО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ...... С ЦЕЛ РАЗБИВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, КАТО ЕДИННА ДЪРЖАВА - В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ, СЪРБИЯ И РСМАКЕДОНИЯ.......
РАЗБИ БЪЛГАРИЯ - ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО... ЦЕЛТА-ПРЕЗИДЕНТСКА ДИКТАТУРА ПО МОДЕЛА НА УБИЕЦА ПУТИН......
06.05.2021 12:36
Покажи всички
Горната стълба е Румен Решетников! :)
06.05.2021 10:47 / Отговор
Следващата стълба е Бойкикиев с неговото искане за закриване на спец съдилищата. Абсолютно Анти Европейско!

Гласувайте за Европа.
06.05.2021 10:55
Z Румен пРезидента май си мисли, че той самият е на най-долното стъпало, а президентството се е позиционирало в подножието на стълбата. Не чете ли предварително речите, които някой му пише, тоз висш "държавник"? Дано да е така, защото ако ги чете и въпреки написаното все пак ги произнася публично, не говори добре за него. Трябва да я изметем тази стълба и не бива да пропуснем нито руските мекерета, нито продажните предатели.
06.05.2021 11:22 / Отговор
Татулова Прав е полк. Дрангов, абсолютно прав за метенето! Миналото лято прокуратурата започна да мете корумпетата и шпионите от президентството, с което обаче вдигна на крак слугите на олигархията и ги въоръжи с яйца, домати и вмирисана риба!
Но за добро, а и за лошо, България е държава на 14 века - все ще намерим как да им свием сърмите на разпасали се партийни тъпанари, градски гъзари и селски сноби на повикване!
06.05.2021 11:28 / Отговор
Който е "ЗА". Предлагам дератизацията в коментарите тук да започнем от Тараторчо/Тараканеца/Татарковера/Тартаковера/Травеститчо/Тракториста-Шахматист, щото той си е дразнител като за показно - нагъл простовак, също като Муньо Фатмака. Давайте му отпор докато пише - пишете и вие насреща му. Да си бегат болшевишките говеда към-то Челябинск, че и по-оттатък...
07.05.2021 02:44
Надблюдател Голям "метач" се извъди Този бе, затова ли прикриваше всякакви гафове в Президентството, от това че секретарят му беше лишен да ползва квалифицирана информация, друг пък се обличаше като нацист, трети изнасяше в касата си секретни документи, па стигнем до изцепките на Деси Радева, та дори и се скри като плъх след издънката на сина му! Май е прав, че цялото Президентство трябва да бъде изметено, заедно с всички ДС-паразити, прикачени към държавната хранилка!
06.05.2021 11:40 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати