Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев писа на Байдън, за да му честити и да благодари за „Три морета“

Политика

Радев писа на Байдън, за да му честити и да благодари за „Три морета“

Радев писа на Байдън, за да му честити и да благодари за Три морета - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев поздрави Джоузеф Байдън по повод встъпването му в длъжност като 46-и президент на Съединените американски щати и му пожела успех в неговата високоотговорна мисия.

В поздравителното си писмо българският държавен глава посочва, че през последните десетилетия съюзническите отношения между Република България и Съединените американски щати са се превърнали в доказано и трайно приятелство и логично са придобили статут на стратегическо партньорство.

България високо цени политическото, икономическото и културно сътрудничество със САЩ, както и задълбоченото партньорство в областта на сигурността и отбраната, в борбата с международния тероризъм и организираната престъпност, подчертава президентът Радев.

Румен Радев изразява надежда, че динамиката на сътрудничеството между България и САЩ ще намери съотвестващ израз и в постигането на напредък в диалога за включване на България в програмата на САЩ за безвизови пътувания VWР. В писмото си държавният глава посочва още, че България ще разчита на подкрепата на САЩ за кандидатурата на страната ни за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и по редица други въпроси от взаимен интерес.

„През 2021 година България е страна-домакин на Инициативата „Три морета“, която има потенциала чрез подобряване на транспортната, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа да се превърне в реален инструмент за ускоряване на растежа в нашия регион и за по-бързото икономическо и социално сближаване между Източна и Западна Европа, се казва в писмото на българския президент. Признателен съм за досегашната политическа и заявената материална подкрепа, на която се радва тази мащабна регионална инициатива от страна на САЩ и се надявам, че това отношение ще продължи и занапред“, подчертава още държавният глава Румен Радев в писмото си до президента на Съединените американски щати Джоузеф Байдън.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Надблюдател Фигурантът се надява, с "трите морета " да си направи предизборната кампания, и да се направи на някакъв фактор , от който сякаш нещо зависи! По Конституция/благодарение на БСП/, не му се полага да се занимава с инонимика, но той отдавна е доказал , че тази "книжка" не значи нищо за него! И ако си въобразява, че дори и в Щатите не са разбрали че е руска матрьошка, жестоко се лъже!
21.01.2021 15:19 / Отговор
Нека да сме ОБЕКТИВНИ Добре е да научат в Щатите, че матрьошката, все пак, владее пауърпойнт и, за малко да забравя - коремното!
21.01.2021 15:35
. . . Ако дойдат, и му ударят същият шут както в Естония, ще падна от смях! Нека да не забравяме, как отиде на най-неподходящото място да агитира за отмяна на санкциите заради Крим ...в Полша! И то с едничката цел, да се хареса на тези които го назначиха!
21.01.2021 17:55

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети