Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев поздрави Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Политика

Радев поздрави Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Радев поздрави Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта – 4 юли. „Убеден съм, че връзките между България и САЩ ще продължават да се развиват в духа на трайно приятелство и на стратегическото партньорство, основаващо се на общите ни демократични ценности, споделени интереси и отговорности“, заявява Румен Радев в поздравителния си адрес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският държавен глава отбелязва високата динамика на отношенията между България и САЩ, като посочва, че страната ни ще продължи да работи активно за насърчаване на двустранната търговия и инвестиции, модернизацията на Въоръжените сили, развитието на сътрудничеството в областта на енергетиката и задълбочаване на контактите между двата народа. „Внасянето на нов силен импулс в Стратегическия диалог България-САЩ и решаването на ключови въпроси от споделения дневен ред, включително присъединяването на страната ни към Програмата за безвизови пътувания на САЩ и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност, са наши непосредствени приоритети“, подчертава българският държавен глава.

Румен Радев заявява, че само в дух на солидарност и в рамките на съюзническите ни отношения могат да се преодолеят предизвикателствата пред международна сигурност, произтичащи от войната на Русия срещу Украйна, както и икономическата, енергийна, продоволствена и социална криза.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети