Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев практически призна за партията: Страх ги е, появата на алтернатива е неизбежна

Политика

Радев практически призна за партията: Страх ги е, появата на алтернатива е неизбежна

Радев практически призна за партията: Страх ги е, появата на алтернатива е неизбежна - Tribune.bg
Снимка:

„Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали“.

С тези думи в отговор на журналистически въпроси президентът Румен Радев практически призна, че президентската институция му е тясна и търси варианти за влизане на партийната сцена.

Според Радев, хората били възмутени, а сигналите за корупция в шокиращи размери, идващи от най-близкия му кръг, са „омаскаряване на личности“.

„Цялата тази режисирана истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини партиите в сглобката и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Появата на алтернатива е неизбежна, да върне нормалността и европейската перспектива“, твърди Радев.

Той заяви, че „който разполага с информация за корупция, е длъжен да я сподели с компетентните органи“, но и намекна, че който подава сигнали, трябва да носи отговорност за тях.

Радев не подмина и Делян Пеевски.

„Няма да коментирам г-н „Магнитски“. Една от най-отблъскващите привички в дребните души е, че подозират своите низости у другите, както е казал Балзак. Ако опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава надежди някому, че по същия начин може да се подходи и към президентската институция, това няма да се случи!“


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети