Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев пред Домбровскис: През октомври обърнахме тенденцията и отбелязахме спад на инфлацията

Политика

Радев пред Домбровскис: През октомври обърнахме тенденцията и отбелязахме спад на инфлацията

Радев пред Домбровскис: През октомври обърнахме тенденцията и отбелязахме спад на инфлацията - Tribune.bg
БГНЕС

Държавният глава Румен Радев е провел телефонен разговор със заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис, отговарящ за икономиката в интерес на хората.

Българският президент открои предприетите от служебното правителство мерки за устойчивост на публичните финанси и за гарантиране на макроикономическата стабилност. Недопускането на висок държавен дълг и разумната бюджетна политика в условията на криза са от изключително значение за стабилните финансови показатели на страната. Румен Радев посочи ролята на България за енергийната стабилност в Югоизточна Европа чрез износа на електроенергия за съседните държави, както и чрез междусистемната газова свързаност. „Това е ключов фактор за овладяване на инфлационните процеси не само в България, а и в целия регион на фона на енергийната криза, пред която се изправя Европа“, допълни президентът, цитиран от прессекретариата си.

Румен Радев посочи, че през октомври тенденцията е обърната и е отбелязан спад на инфлацията в страната.

Румен Радев и Валдис Домбровскис обсъдиха и процеса на пълноценна европейска интеграция на България и необходимостта от солидарност и подкрепа от Европейската комисия в този процес.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати