Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов припомни искането на Радев да се броят разписките: Имаме пълно единодушие с него (ВИДЕО)

Политика

Борисов припомни искането на Радев да се броят разписките: Имаме пълно единодушие с него (ВИДЕО)

Борисов припомни искането на Радев да се броят разписките: Имаме пълно единодушие с него (ВИДЕО) - Tribune.bg

Радев преди 6 месеца: Контролните разписки са гаранцията, че машинното гласуване е 100% надеждно

„Това ще са първите частни Румен Радеви избори в България. Недемократични, частни избори. Неслучайно никъде в Европа няма машини. И не случайно експертите са от Венецуела и Колумбия. Те са тук, за да помагат на Радев“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие в Шумен.

Рядко съм се съгласявал с Румен Радев, искам да Ви прочета какво е казал той. По отношение на машините имаме пълно единодушие с него“, заяви Борисов и цитира дословно думите на президента от консултациите му с „Демократична България“ на 9 януари.

След като ще се броят контролните разписки, трябва да са изписани на тях партиите. Те да се сметнат и да се съпоставят накрая с електронната памет на машината. Ако всичко съвпадне, това ще е гаранция, че машинното гласуване е 100% надеждно“, заяви тогава Радев.

„Точка. Г-н Радев, и ние това искаме!“, подчерта Бойко Борисов.

Освен това лидерът на ГЕРБ чака и отговор защо чуждестранни „експерти от Венецуела, Колумбия и Коста Рика“ участват в подготовката на машините за изборите. „Защо съветникът на президента или на премира, не го знам точно, Атанас Шарков, който по случайност е активист на „Да България“, е имал достъп до кодовете на машините? И то без да има договор с ЦИК? Ето този въпрос много ме вълнува. Те тихомълком го махнаха от съветник, защото ги изловихме. И сега тактиката им е, машините така са ги настроили, че всеки трети, ако са много нахални, но аз мисля, че това ще го направят – всеки трети, за президентските избори. Сега ще репетират. Всеки пети глас да отива най-вероятно за „Има такъв народ“. За да има някой да ни изпревари. За да имат уж моралното право те да управляват“, предупреди Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати