Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов припомни искането на Радев да се броят разписките: Имаме пълно единодушие с него (ВИДЕО)

Политика

Борисов припомни искането на Радев да се броят разписките: Имаме пълно единодушие с него (ВИДЕО)

Радев преди 6 месеца: Контролните разписки са гаранцията, че машинното гласуване е 100% надеждно

„Това ще са първите частни Румен Радеви избори в България. Недемократични, частни избори. Неслучайно никъде в Европа няма машини. И не случайно експертите са от Венецуела и Колумбия. Те са тук, за да помагат на Радев“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие в Шумен.

Рядко съм се съгласявал с Румен Радев, искам да Ви прочета какво е казал той. По отношение на машините имаме пълно единодушие с него“, заяви Борисов и цитира дословно думите на президента от консултациите му с „Демократична България“ на 9 януари.

След като ще се броят контролните разписки, трябва да са изписани на тях партиите. Те да се сметнат и да се съпоставят накрая с електронната памет на машината. Ако всичко съвпадне, това ще е гаранция, че машинното гласуване е 100% надеждно“, заяви тогава Радев.

„Точка. Г-н Радев, и ние това искаме!“, подчерта Бойко Борисов.

Освен това лидерът на ГЕРБ чака и отговор защо чуждестранни „експерти от Венецуела, Колумбия и Коста Рика“ участват в подготовката на машините за изборите. „Защо съветникът на президента или на премира, не го знам точно, Атанас Шарков, който по случайност е активист на „Да България“, е имал достъп до кодовете на машините? И то без да има договор с ЦИК? Ето този въпрос много ме вълнува. Те тихомълком го махнаха от съветник, защото ги изловихме. И сега тактиката им е, машините така са ги настроили, че всеки трети, ако са много нахални, но аз мисля, че това ще го направят – всеки трети, за президентските избори. Сега ще репетират. Всеки пети глас да отива най-вероятно за „Има такъв народ“. За да има някой да ни изпревари. За да имат уж моралното право те да управляват“, предупреди Бойко Борисов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още