Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев призна, че е имал СМС, че е контактен, но не му било достатъчно официално да отложи ходенето в Естония

Политика

Радев призна, че е имал СМС, че е контактен, но не му било достатъчно официално да отложи ходенето в Естония

Радев призна, че е имал СМС, че е контактен, но не му било достатъчно официално да отложи ходенето в Естония - Tribune.bg

Президентът с общи приказки в „Панорама“ – отказа да посочи мерки, дори не каза трябва ли да има затваряне

За „смирение и свеждане до минимум на некомпетентното политическо вмешателство“, призова президентът Румен Радев в „Панорама“.

Общи приказки и категоричен отказ да каже трябва ли да бъдат затягани мерките и да има затваряне, чуха зрителите на БНТ. За претоварени болници и медицински персонал, заговори неочаквано президентът.

„В тази обстановка правителството някак бяга след кризата и ефектът не се вижда. Не трябва да критикуваме хората, че са несъзнателни и недисциплинирани. Въпросът е как ние се готвим за тези предизвикателства, други държави разгърнаха масово тестване. Президентът не разполага с реални инструменти“, оправда се Радев, който вече месеци неглижира мерките, а в началото дори се шегуваше с наличието на „софийски – опасен“ и „шипченски – безопасен“ щам.

„Повтарянето на една лъжа 100 пъти няма да я направи истина. Аз не иронизирах вируса, а политизирането му“, оправда се той и обвини правителството, че не целяло превенция от смъртоносна световна пандемия, а да му пречи да говори на празника 3 март.

Румен Радев най-сетне призна, че е знаел, че е контактен преди да отпътува за Естония. Съобщението, което получил обаче не му се сторило достатъчно официално, защото не било от РЗИ.

В неделя следобед получих кратък СМС, че ген. Петров е заразен“, призна  президентът и отново демонстрира неразбиране какво скандално има в това естонската страна да прекрати визитата му и да обяви, че се налага заради мерки срещу COVID-19.

Радев отново се ожали, че някой е направил скандал нарочно, информирайки Естония, че е контактен. Остана и недоволен от въпрос за положителната оценка на Международния валутен фонд за действията на управляващите и подчерта, че икономиката на страната ни върви надолу.

„Нас ни интересува България“, отклони коментар на водещия Бойко Василев, че не само българската икономика страда в сегашната ситуация, а всички държави.

Президентът поиска повече инвестиции в БАН и обясни, че отговорност за сегашния бюджет ще носи следващото правителство.

Тежко е да се поеме наследството на Борисов, защото то е нанесло удари върху държавността. Борисов си харчи милиони и милиарди без парламент“, изрази съжаление Радев.

За първи път президентът отрече да се е разделил със съветника си Калоян Методиев след тържество на Корнелия Нинова. Това било резултат от общата оценка за работата на Методиев.

Стиснатият юмрук бил знак на обединение, заяви Радев и сравни жеста си не с юмрука на Че Гевара, а с тези на Тръмп и Бил Клинтън.

„Управлението на г-н Борисов не само, че не демонтира олигархичния модел на прехода, а укрепи задкулисната власт. Затова трябва да се обединим като общество. Ще ми коства много време и усилия да нормализираме институциите след Борисов, да вземем достойното си място в Европа“, изрецитира Радев, малко след като беше отклонил конкретен отговор на въпроса ще прави ли партия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

ЛЪЖЕЦЪТ И ТЕРОРИСТ РАДЕВ В НОВА СЕРИЯ НА ФИЛМА"МРАЗЯ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО".......... НЯМА МЯСТО ЗА ТОЗИ АЛЧЕН ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР СРЕД БЪЛГАРИТЕ!
АУТ ПРОСТАКО!
СРАМ ЗА БЪЛГАРСКОТО ОФИЦЕРСТВО....... ВЪПИЮЩА ПОСРЕДСТВЕНОСТ.......
13.11.2020 21:34 / Отговор
кесо Румба, и на тебе май почна да ти расте носът като на твоя приятел бай Ристю десантчика. Питай го за някой добър пластичен хирург, той има опит в това, че ще бъде резил да се кандидатираш за втори мандат с порастнал нос.
13.11.2020 21:42 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!

Вече дори не е Говеди, дори не е Фигурант

Просто си е:
SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
14.11.2020 09:18
Лъжееее.. " Празните мисли на един празен човек", само така може да се охарактеризира празното присъствие на Радев! Едно не може да се отрече че е прав Черепът...той просто е един "Фигурант"! През цялото време той не пое поне малко отговорност за какво и да било! Нямал бил инструментите, а да размахваш юмрук и да насъскваш две тълпи една срещу друга,щ по време на пандемия , можеш?
Гърчеше се като червей пред въпросите ,и за всичко бяха виновни Правителството, РЗИ, Прокуратурата, Борисов и целият останал свят! Не знам този човек презрение ли трябва да предизвика, или съжаление! Той просто е болен! Злобата и комплексарщината ще го погубят! Как издържа, това просто е нечовешко! Ако има някаква логика във всичко това , то е че някъде много здраво е затънал в "блатото", и Гешев и Прокуратурата само го чакат да му изтече имунитета, и да го скопят! Засега само са го хванали за топките, без да стискат;
13.11.2020 21:51 / Отговор
Коко Туриста Сигурен съм че не си се докоснал до книгата на Джеръм К. Джеръм иначе щеше да знаеш, че "Празния човек" съвсем не е празен, а нещо доста различно. Празна е със сигурност твоята глава, както са празни и главите на повечето питекантропи коментиращи с изхвръкнали от орбитата очи Българският Президент!
13.11.2020 22:01
ТУРИСТИТЕ СА В РАЗКРАЧЕНА ПОЗА-МЕЖДУ СССР И НРБ.................. ГЕНЕРАЛ, ЧЛЕН НА БКП РАДЕВ-СЕГА ДА СЕ СРАВНЯВА С ЮМРУКА НА ТРЪМП? -
САМО ТУРИСТИ-МАЗОХИСТИ МОГАТ ДА МУ ВЯРВАТ НА ТОВА ЛЕКЕ РАДЕВ......
13.11.2020 22:21
Коко не е турист Пак на амбразурата,а Коко?Няма почивка,ей!Достоен президент,а?Купи си и ти въдици,че догодина,като отиде на село за риба ,да не е сам!
13.11.2020 22:23
До "туриста" Верно е , няма нищо общо Джером К.Джером със нашият Фатмак! Онзи ни разсмиваше до сълзи , а нашия Прецедент предизвиква само празно усещане ,че си си загубил времето да го гледаш!
13.11.2020 22:52
Фалшификат е Говедо с нулев усет за благоприличие и морал!
13.11.2020 22:25 / Отговор
Боко мафиотчето е фалшив, пък и се превърна в нацист.
13.11.2020 22:55
Ха, ха! Мунчов фейк-фен!
13.11.2020 23:40
Анастас #

Мутрата Радев-ВЪН !!!

Шапкарското Говедо е Петно за България.

(с Двата Юмрука
14.11.2020 09:19
WallyFipat perdere peso in una settimana
14.11.2020 21:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети