Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев призова Кирил Петков да свика заседание на Министерския съвет

Политика

Радев призова Кирил Петков да свика заседание на Министерския съвет

Радев призова Кирил Петков да свика заседание на Министерския съвет - Tribune.bg
Снимка:

„Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската федерация призовавам министър-председателя да свика заседание на Министерския съвет, което да оцени последствията от ескалацията на кризата в двустранните отношения и да вземе решение в съответствие с всички законови процедури. Това решение трябва да е съобразено с предизвикателствата пред националната сигурност и с дългосрочните интереси на България и на хилядите български граждани, живеещи в Руската федерация”. Това заяви във фейсбук президентът Румен Радев.

„Недопустимо е те да бъдат оставени без дипломатическо представителство. Недопустимо е решения, свързани със сигурността на България, да не отчитат рисковете от ескалация и икономическите последствия от тях. 

Отговорността за решението ляга изцяло върху правителството в оставка, което изпълнява функциите си в съответствие със законите на Република България и клетвата, положена пред Народното събрание при поемането на управлението на страната до фактическото предаване на властта”, пише още президентът. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети