Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Решенията за националната сигурност не бива да се оставят само в ръцете на политиците

Политика

Радев: Решенията за националната сигурност не бива да се оставят само в ръцете на политиците

Радев: Решенията за националната сигурност не бива да се оставят само в ръцете на политиците - Tribune.bg
Снимка:

Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация

България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. И в най- тежки времена българският войник е бил последната самоотвержена преграда в защита на отечеството. Извоювала бляскави победи, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност. Това заяви президентът Румен Радев в словото си по повод Деня на храбростта и Българската армия.

Живеем във все по-неспокоен свят, в който суверенитетът и сигурността ще чертаят бъдещето на нацията. Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, каза президентът и отново не пропусна критиката. "По този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване", добави Радев.

Съвременното въоръжение е крайно необходимо, но трябва да се придобива при ясни процедури и единен подход към видовете въоръжени сили. Решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците, смята президентът. 

„Благодаря Ви, че продължавате да отстоявате каузата „България“ с професионализъм и всеотдайност, нека Св. Георги ви закриля и вдъхва сила на духа“, обърна се президентът към военнослужещите.

Приемете моята благодарност за достойната ви служба в редовете на българската Армия - Вашето себеотрицание нека да остане за следващите поколения, допълни президентът в обръщението си към ветераните.

„Днешният празник е тържество на единството на народ и армия. Нашата вековна история е доказала, че когато тази спойка е силна, силна е и страната ни. И нека днес, в този светъл празник, проявим признателност към нашата армия. Днешният 6-ти май е по-различен – няма да има парад и гражданите няма да видят армията си на площада и в небето, но нашите военнослужещи са на своя пост. Нека са уверени, че нашата признателност към тях е искрена и непреходна. Нека не забравяме, че 6 май е ден на храбростта, която всеки носи в сърцето си. В дълг сме пред онези, които влизаха безстрашно в боя за България и загиваха с едничката надежда, че дават живота си за достойна България. Уважението към героите изисква не само почит към тяхната памет, а следване на примера им в нашето ежедневие. Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение – силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение, затова нека почетем всекидневната храброст на достойния българин – този, който изрича исканията си и не се примирява с несправедливостта и произвола“, допълни президентът.

На този празник се обръщам към младите българи, защото вие сте призваните да направите решителните крачки и да сбъднете идеала за модерна и достойна България, допълни Радев. "Вие ще трябва да успявате и побеждавате там, където днес не успяваме. Каквито и препятствия да срещнете, бъдете дръзки и не се предавайте – във вашите вени тече кръвта на поколения храбри българи. Бъдещето принадлежи на смелите, а не на уплашените", каза той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Крум Едно си баба знае, едно си бае!
"Националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците" - айде, доизкажи се де! На кого? На теб ли или на Решетников? Кога си защитил националната сигурност, а? При Гундяев, с Копейкин, с тайни срещи със старите соц-военни реваншисти?
06.05.2020 11:06 / Отговор
Тартаковер Крумчоооо, Крумчо, прав си че едно си баба знае, едно бае. Влизам в този сайт, само за да се забавлявам с герберски отрепки, които или по рождение са тъпи, или 30-те години политически тормоз, особено 10-те последни герберски са им повлияли допълнително да затъпеят. За такива от самолети разбира не въздушен ас, генерал от НАТО, специализирал в Русия и Съединените щати, а Шкембе войвода, специализирал на маса с тлъсти мезета и пиене. Знам че моите коментари са противопоказни за сульо, но както написах по-горе, просто се забавлявам. Освен това помагам на медията да стане по-интересна, с различни виждания и така да привлече повече читатели и оттам реклами. Не че го търся, де. Просто обичам да се погавря с евроатлантическите травестити, които нямат какво да изпишат освен плюнки. Защото имат беден речник, разполагат с няколко заучени фрази, с които изграждат неадекватното си самочувствие...
06.05.2020 11:54
Брулени хълмове Тараторчоооо, влизаш в този сайт с едничката задача да защитаваш незащитимото нищожество! Цяла пледоария изля, за да внушиш версията си.
06.05.2020 12:50
Киро Бизона Тартковерчо, гросмайсторе, я ни поясни като как ви събират от дръгалефските ливади – само най-големите клефуци и задръстеняци или след това има и специално обучение как да затъпеете още повече? Я пак вземи да се погавриш с нас – „герберски отрепки“ – да видим колко си умен, па красив, па черешката на тортата, па върха на сладоледа! Давай!
06.05.2020 14:45
Гергана Гацева Тартаковер, представи се с името си тарикат! Има лунапарк за такива като теб.
06.05.2020 13:06 / Отговор
Тартаковер Савелий Тартаковер- международен гросмайстор. Други въпроси, Гери ? Нещо неясно, озадачаващо? Всъщност Честит Имен Ден !
06.05.2020 13:20
БГ д-р Комплексарско е да се кичиш с имена на велики люде и скверно - под тяхното име да словоблудстваш.
06.05.2020 14:41
Тартаковер Като изключа плюнките, които ме забавляват, защото са обикновена копрофагия, или изписани от хора с бели мозъчни ганглии , остават въпросите. На Гери отговорих. На Киро Бизона...? Някой допуска ли, че гросмайстор ще спори с бизон? Ако единият си е избрал никнейм на велик шахматист, а другия на кухорого тревопасно животно, какъв диалог да се очаква между тях? Освен това в хубав празник като днешния, следва дори хумора ни да е позитивен, но написаното от него показва, че освен празните рога, има и празна глава, която носи по задължение. Приятен ден на всички, които се наслаждават на празника днес! Обикновено пиша по един коментар, днес заради него си позволих повече.
06.05.2020 15:18 / Отговор
Проф. Деримечков Г-н „Тартаковер“, имайки предвид употребата на много учени думи като „копрофагия“ – Вашета любима диета, „мозъчни ганглии“, от които изглеждате напълно лишен и „кухорого тревопасно животно“, пашата на които е Вашето поприще, мога да позная във Ваше лице един ведущ учен, хем безкрайно умен, хем изумително красив! Пожелавам Ви приятен празник, в който да се насладите на изобилно количество агнешки главички, без да се притеснявате от това, че разни непросветени люде ще Ви обвинят в канибализъм! Sic transit gloria mundi!
06.05.2020 16:37
""Айнщайн"" Неудържимият стремеж на тролмайстора да кокетничи с научна терминология показват повърхностните му поназнайвания: г-не, в мозъка (главен и гръбначен) няма ганглии; те са част от периферната нервна система!
И е много тъпо някой да си мисли, че никнеймът му придава качества, които не притежава. Гротескни никнеймове избират хора, които имат чувство за самоирония, което е дар Божи.
06.05.2020 16:57

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати