Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев с критика към ДБ: Политици, които тласкат България към война, дължат отговор чий интерес обслужват

Политика

Радев с критика към ДБ: Политици, които тласкат България към война, дължат отговор чий интерес обслужват

Радев с критика към ДБ: Политици, които тласкат България към война, дължат отговор чий интерес обслужват - Tribune.bg
Снимка:

Той се изуми как коалиция, която претендира за демократичност, може да си служи с лъжи и манипулации

„С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна, защото това би означавало война НАТО – Русия”, заяви Румен Радев от прага, където е на неформален Европейски съвет.

Президентът отговори остро на становището на „Демократична България”, че още в първия ден ще искат оръжейна подкрепа на Украйна и критиките им, че той не защитава националния интерес.  

„Изумително е, че на фона на енергийната криза, ДБ бърза да тласне страната във войната още преди да се формира парламента. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна, работят за правосъдната реформа, сега обществената тежест на тази формация щеше да е различна. Трудно е за вярване как ръководството на коалиция, която претендира за демократичност и морал в политиката, може да си служи с такива лъжи и манипулации”, каза Радев.

„Политици, които тласкат България към война, независимо дали от невежество, или корист, дължат отговор на българите чий интереси обслужват“, заяви държавният глава.

Президентът отново настоя да се формира правителство и добави, че ще даде време на партиите.

На отправените критики от ПП към служебния кабинет, че някой министри и в частност енергийният се държат странно, Радев заяви: „Нека се обосноват. И той има също да каже много странни неща за предишното управление”.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети