Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев с поредна мрачна реч за Нова година

Политика

Радев с поредна мрачна реч за Нова година

Радев с поредна мрачна реч за Нова година - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев изнесе поредното трагично новоговогодишно слово. След призивите в социалните мрежи за бойкот на изказването, президентът не се поколеба да повтори, че страната преживява трудна година. “В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха“, заяви Радев. 

Ето и пълния текст на новогодишното обръщение на президента:

България и светът изпращат една трудна и разломна година. Преживяваме пандемия, в която загубихме скъпи хора. Преминахме мъчителна адаптация към нов начин на живот – на работа, учене и общуване.

Първата ми мисъл днес е към българите, които посрещат празника самотни и в недоимък, опечалени и обезверени. Към хилядите лекари, сестри и санитари, които понесоха тежестта на сполетялото ни бедствие. Към дежурните от всички служби в новогодишната нощ. В дни на кризи и изпитания, всеки от нас може да усети радостта от доброто, сторено на ближния. Такива периоди сполетяват всеки от нас и е важно силните да подкрепят пострадалите с разбиране и грижа, с внимание и жест, с материална и човешка съпричастност.

През 2020-а животът напомни на всички нас колко струват свободата, солидарността и човещината. България и светът мъчително преосмислят заблудите от епохата на егоизма.

Но 2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. Героите на гражданската доблест са непримиримите хора, които месеци не спират да отстояват свободата и закона по площадите, храбрите българи, които в малките градове не се уплашиха да излязат срещу местните дерибеи, студентите, които заявиха, че България трябва да бъде европейска демокрация. Онези достойни българи в институциите, в съда и в медиите, които въпреки натиска, останаха верни на принципите и истината.

Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна.

През 2021-а година два пъти ще отидем на избори. Организацията им трябва да гарантира здравето и правото на глас на всеки българин. Недопустими са каквито и да било оправдания за отлагане на машинното и дистанционното гласуване. Обществото ни вече се организира срещу фалшификациите на вота.

Имаме нужда от лидерство. Лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел; да укрепи държавността и законността; да пресече кражбите; да издигне образованието, здравеопазването, науката и културата в истински приоритет, а човека – в основна ценност; да поеме смело към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите; да възвърне авторитета на държавата; да защити красивата ни природа; да утвърди почтеността, знанието и компетентността в управлението на България.

В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха.

Народът ни е надживял много изпитания. Държавата ни неведнъж е възкръсвала за нов живот. Оставили сме ярка диря в културата, науката и спорта. Неведнъж сме изумявали света с дарованията си. Вярвам, че предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си.

Здраве и благословена година на всеки от вас, скъпи сънародници!

Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (29)

Надблюдател "Антимафиотския консенсус"обединявал "милиони" българи у нас и зад граница ? Сигурно, обединени начело с Черепа и Белградския Беглец! Човекът , който саботираше по-всякакъв начин мерките за пандемията, който не си помръдна и малкото пръстче за някаква инициатива или жест на благотворителност ,да търси сметка за "несправяне"на тези, които денонощно правеха усилия да я преодолеят, си е повече от дебилност! Добре е ,че идват избори!
01.01.2021 02:25 / Отговор
Бог е велик, нали? Това му беше най-последното новогодишно слово на Нищото - слава на добрия Бог. Най-накрая!
01.01.2021 05:25
Това е предизборна реч А митинга беше от 20 човека и телевизията на волен
01.01.2021 08:20
ЧНГ дебилчо, прочети речта на Меркел и изказването на Столтенберг в Berliner Zeitung за вируса!
01.01.2021 08:40
хаха Леле, Горанов и Борисов дадоха 700 милиона неплатени такси за хазарт от Божков, със съответната сума за тази услуга, а сега орките им обвиняват другите в съюз с Божков, с който гербетариата си е бил винаги.
01.01.2021 10:08
До горния Забравяш само, че Божков си беше държава в държавата, и никой не можеше да му излезе насреща! Захранваше всички медии с милиони, и можеше да завърти всяка власт! Отразяването на "протеста" доказа ,че всичките са били зависими от него! Всяко нещо с времето си! Чест прави на Борисов и Горанов, че държавата си влезе на мястото и направи нещо, което никой не смееше!
Колкото до 700 милиона, има достатъчно откъде да се върнат обратно в хазната! Колкото до това какви "рушвети" е давал Черепът, аз му вярвам толкова , колкото на твърдението че целият му бизнес бил "законен"! Хем "законен", хем бил дал над 60 млна рушвет! А вие си му вервайте! Както казваше бившият му съдружник, той е патологичен лъжец!
01.01.2021 10:25
Анастас #

КЛИЗМА за Румен Тъпото !!!

(гастроентерологипно)
01.01.2021 03:43 / Отговор
и то неколко пъти с добавен самагон, разбира се.
01.01.2021 05:30
хаха "До горния", имало достатъчно от къде да се върнат тези 700 милиона.... Ти това сериозно ли го пишеш, герберски троле? Знам, че не си вярваш на простотиите, но е обидно шефовете от ГЕРБ за колко тъпи мислят хората, щом позволяват да пишеш всички тези малоумщини. И за подобно престъпления в нормална страна Борисов и Горанов отдавна трябваше да са отдавна в затвора.
01.01.2021 10:45
До горния Докато в България съществурщва болшевишка партия БСП/ най-нереформираната партия в ЕС/ ,която в тандем с розовите психо-десни се набират да докопат властта, не можем да се наречем ..."нормална" държава! Ако бяхте направили и една малка част от това , което е направил Борисов, сега нямаше да сте на политическото бунище! Нямаше да си обикновен анонимен трол , а щеше да си казваш от коя партия си и в чий хор пееш!
01.01.2021 11:35
Пожелание Дано на българите повече никога да не се налага да търпят подобно поведение ! Да бъдем мъдри при избора си!
01.01.2021 08:18 / Отговор
Браво на президента смислена, умна, интелигентна и мъдра реч, обаче тук коментиращи са еднокнижници като мафиота Борисов у не могат да я схванат. ЧНГ на достойния ни Президент! И ето пророчеството на баба Ванга: Слугата на царя ще го замести, това ще е дъното, после ще дойде зората. Живи и здрави всички!
01.01.2021 08:32 / Отговор
Отговор За "едникнижник" се се щам само за един...говори се ,че даже и устава знаел на английски! Вместо Новогодишна реч, чухме само една наизустена предизборна реч, в която единственият "смисъл" беше ,как да оцелее на поста! А дано , ама надали
01.01.2021 08:51
Татулова Ти явно не си чел пророчеството на Слава Севрюкова за Борисов 4? Не го чети, ще се депресираш! А коя е тази жена ли? Феномен по-голям от Ванга! И не вярвай на руски сайтове, лъжат!
01.01.2021 09:50
. . . За Ванга говоря от лични впечатления! Няма такова понятие..."по-голям" феномен! Това е все едно да се мерят, кой е по-голям "светец"! Всеки е за своето време!
01.01.2021 10:10
хаха Мислех си, че орките на ГЕРБ се вслушват само в "предсказанията" на Алена? Така се контролират овце, суеверия, ирационалност и всичко, което няма общо с реалността, после да не се чудим, как харесват крадливи мутри като Борисов.
01.01.2021 10:10
. . . Пак някакви "орки" са те налазили и са ти дишали зад врата в Новогодишната нощ! Хайде събуди се !
01.01.2021 10:27
Покажи всички
Браво на кое? На простотиите ли които изрече?!
01.01.2021 08:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети