Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев събра кабинета и службите: Няма пряка военна заплаха за България

Политика

Радев събра кабинета и службите: Няма пряка военна заплаха за България

Радев събра кабинета и службите: Няма пряка военна заплаха за България - Tribune.bg
Снимка:

Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това е общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него, която се проведе днес в президентската институция, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, са били сред акцентите на срещата.

Обсъден е и въпросът за оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна.

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Николай Василев, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, директорът на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

На този етап България не е поискала засилване на присъствието на НАТО на територията на страната, съобщи по-рано пред български журналисти в Брюксел министърът на външните работи Теодора Генчовска, която участва в извънредно заседание на своите колеги от алианса, посветено на войната в Украйна. Тепърва командващият на силите на НАТО ще представи мерки в тази посока, добави тя. Министърът уточни, че преди всякакви действия по този въпрос се предвижда обсъждане и решение на Министерския съвет.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети