Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев се притесни от мигрантския натиск и звънна на Ердоган

Политика

Радев се притесни от мигрантския натиск и звънна на Ердоган

Радев се притесни от мигрантския натиск и звънна на Ердоган - Tribune.bg

България оценява високо усилията на Турция за овладяване на засиления миграционен натиск на границата си с Иран, заяви Румен Радев в телефонен разговор с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган. Страната ни също отчита усложняване на миграционната обстановка, посочи Радев. По думите му страната ни очаква Турция да продължи, както досега, да изпълнява споразуменията с ЕС, договорени през 2016 г. в областта на незаконната миграция.

Припомняме, че преди няколко дни ГЕРБ изказаха притеснения за увеличения мигрантски натиск. А депутатите от партията Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов направиха и проверки на място в центровете за задържане на мигранти.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков също отчете увеличаване на натиска на границата при изслушване в парламента. Тогава депутатът от ГЕРБ Маноил Манев заяви, че единствено с личния си авторитет Бойко Борисов може да спре трафика на нелегални мигранти.  

В разговора си с Ердоган Румен Радев изказа и съболезнования пред турския си колега за жертвите при пожарите в южната ни съседка.

Той изрази солидарност към усилията за справяне с бедственото положение. "Следим със загриженост обстановката в Турция и се надяваме на бързото й овладяване", заяви Румен Радев и допълни, че страната ни също е изправена пред сложна обстановка и е ангажирала всички сили и техника за справяне с пожарите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети