Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев се учуди - системно отстранявали кадри от служебните правителства

Политика

Радев се учуди - системно отстранявали кадри от служебните правителства

Радев се учуди - системно отстранявали кадри от служебните правителства - Tribune.bg
Снимка:

„Учудващо за мен и объркващо за много хора, това е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната. Много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията и те са за много по-бързи резултати”. Такъв коментар направи Румен Радев по повод работата на правителството.

„В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса, цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати”, посочи президентът.

Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в този конфликт. Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници”, подчерта държавният глава.

Той заяви, че очаква не само руската посланичка, но и всички у нас да работят и да се изявяват в рамките на своя статут с уважение към българските институции и суверенитет.

Държавният глава коментира и решението на ЕС да закупува общо газ от трети страни, включително от Русия.

„Този проблем беше повдигнат и като предложение още миналото лято от Испания, но войната определено ще принуди ЕС да действа много по-солидарно. И ако това се случи, ще бъде успех и за българското правителство”, посочи той.

Радев ще отправи тази вечер приветствие към студентите и академичната общност от Националната академия за театрално и филмово изкуство по случай Международния ден на театъра – 27 март.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети