Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев се загрижи за продължаващата дискриминация на българи в Северна Македония

Политика

Радев се загрижи за продължаващата дискриминация на българи в Северна Македония

Радев се загрижи за продължаващата дискриминация на българи в Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Радев призовава за своевременна реакция от отговорните институции у нас и в Република Северна Македония на сигналите на наши сънародници от съседката ни, че са дискриминирани. Сигналите са изпратени до президентската институция.

Радев напомни, че над сто хиляди граждани на Република Северна Македония имат българско гражданство, придобито на базата на свободно волеизявление и документално удостоверяване на техния български етнически произход. Хиляди други са в процедура на разглеждане на заявленията им за придобиване на българско гражданство. Тези обективни факти очакваме да намерят израз и в противодействието на официалните власти в РСМ срещу тревожните измерения, които взима езикът на омразата срещу България и българите в РСМ, се казва в позиция на президентството.

Българите в Република Северна Македония трябва да имат равни права с тези на останалите граждани на страната в съответствие с най-високите световни и европейски стандарти. Този основен принцип на демокрацията е заложен и в духа на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни от 2017 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Z То много хубаво, че Радев е загрижен, ама вместо да призовава другите институции да направят нещо, да вземе и неговата институция да направи нещо. Не ми е работа аз да го съветвам какво да направи, обградил се е с високоплатени съветници, да го посъветват. РСМ също си има президент, да вземе да му драсне едно не много любезно писмо, или да го покани тук и да му каже публично някои неща. Направи нещо, Радев, не чакай само другите да действат, а ти само да осъждаш и да си загрижен. Нали и ти цитираш Апостола, че трябват дела.
22.02.2021 12:45 / Отговор
Това вече го направи, но Вие сте го проспали.
22.02.2021 15:15
Z Какво точно действие на президента съм проспал? Писал е на северно-македонския си колега, отскочил е до Скопие днес следобед или го е посетил някой отговорен северно-македонски политик или пък посланника?
22.02.2021 15:20
ivo TAP-PAK !
22.02.2021 13:50 / Отговор
Този и нещо добро да направи, пак ме дразни!Направи всичко възможно да го намразя докрай!Да се маха нищоправеца, че вече няма търпило!Егати идиота!
22.02.2021 15:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети