Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев сериозно работел по своя Конституция, разкри Зарков

Политика

Радев сериозно работел по своя Конституция, разкри Зарков

Радев сериозно работел по своя Конституция, разкри Зарков - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът Радев и екипът му сериозно работят по този въпрос“, коментира пред БТВ секретарят по правни въпроси на Румен Радев –  Крум Зарков във връзка с изказването на Румен Радев, че готви своя Конституция.

„Конституцията не е снимка от плажа, за да се показва. Не става дума за нова Конституция, а за прецизни промени в една определена част. Конституцията, за която всички говорят, не е нищо по-малко от основата на българската държавност и право“, уточни Зарков.

По думите му Радев не можел да представи своите предложения за промени в Конституцията, защото нямало работещи парламенти.

„Днес инициативата е приета от управляващото мнозинство, което легитимира своето съществуване с промени в Конституцията. Те са на ход. В президентството се работи много сериозно“, подчерта Зарков.

„С доклада на ЕК правителството има сериозен инструмент да продължи това, което направи служебното правителство и да приключи процеса по присъединяването на България към Шенген, като ни приемат, там където ни е мястото“, твърди той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети