Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев ще ходи на Рожен за издигането на знамето на пилона

Политика

Радев ще ходи на Рожен за издигането на знамето на пилона

Радев ще ходи на Рожен за издигането на знамето на пилона - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев ще участва днес в тържественото издигане на националното знаме на България на Роженските поляни в Родопите. Патриотичното начинание се провежда под патронажа на държавния глава, отбелязват от прессекретариата на държавния глава.

Празничната програма започва в 18.00 часа. Президентът Румен Радев ще отправи приветствие в 20.30 часа, след което ще се състои тържественото издигане на националното знаме на Република България. Националният химн ще бъде изпълнен от Гвардейския представителен духов оркестър, Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и деца.

Издигането на българския национален флаг на Рожен е посветено на 111 години от Освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

На 14 юли, петък, държавният глава ще участва от 11.00 часа в откриването на събора на народното творчество „Рожен“ 2023. Началото на събитието ще бъде дадено със звън на родопски чанове от централната сцена. Тази година се отбелязват 125 години от първото провеждане на събора в Родопите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети