Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев ще почете Вапцаров. А жертвите на комунизма кога?

Политика

Радев ще почете Вапцаров. А жертвите на комунизма кога?

Радев ще почете Вапцаров. А жертвите на комунизма кога? - Tribune.bg
Снимка:

Утре президентът Румен Радев и Илияна Йотова ще почетат паметта на комуниста революционер Никола Вапцаров.

В София президентът и вицепрезидентът ще поднесат цветя пред паметника на поета на ул. „Московска“ 6 по случай 111-ата годишнина от неговото рождение.

На 1 февруари стотици хора се поклониха пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК. И тази година президентът Радев не беше сред тях.

В този ден се прави възпоменание на жертвите на най-масовото политическо убийство в историята на България. На тази дата преди 75 години на смърт са осъдени общо 2730 души.

Радев не отбеляза датата и с никакво свое изказване или дори с минимален жест от страна на президентската институция.

През юни Радев и Йотова не почетоха поклонението пред жертвите на комунизма на зловещия остров Белене.

Тогава от Съюза на репресираните уточниха, че покана е отправена до всички български граждани, но от президентството не са проявили никакъв интерес. Трета поредна година на този ден Радев отказа да бъде обединител на нацията.  


Коментари (2)

Тодоров Как да почете жертвите на кървавия комунистически режим, като е от кутилото на убийците ... Нека! "остана му още малко".
06.12.2020 12:43 / Отговор
Надблюдател Фатмакът е дебил! А и като гледам сянката на Вицето до него , имам чувството , че не смее да пръдне ако не му наредят! Между другото Радев си е първосигнален, послушен и праволинеен! Той е предвидим в дебилността си! Докато Йотова е далеч по-мазна и гнусна манипулаторка , която така и не се разбра,когато коленичи на руския поп, какво искаше да му прави!
06.12.2020 13:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още