Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев ще свика КСНС заради Северна Македония

Политика

Радев ще свика КСНС заради Северна Македония

Снимка:

Въпросът бил обсъден с Кирил Петков

Румен Радев ще свика Консултативен съвет по национална сигурност заради Северна Македония.  Въпросът бил осъден с Кирил Петков.

Президентът предложи на НС да инициира едно структурирано отношение с парламента на Северна Македония, за да можел диалогът да стане инструмент за сближаване.

По думите му, България ще отвори вратата на РСМ само при гаранции и защита на националния ни интерес.

„Ако успеем да постигнем едно такова решение, това ще бъде исторически акт, но нека не забравяме, че този процес - и като време, и като резултат, е изцяло в ръцете на страната кандидат.", каза още държавният глава.

Вчера Радев поправи от Брюксел премиера за 6-те месеца като му обясни, че не се дават срокове за съседката ни, а се искали резултати. 

По темата с цената на природния газ, Радев каза, че Азербайджан има готовност да доставя на България допълнителни количества и то на най-добрите цени.

„За нас е важно да имаме физически носител. Това е тази газова връзка между България и Гърция, която я чакаме 10 години. Говорихме с премиера Мицотакис, в понеделник ще е в България да продължим разговорите за нея”, заяви Радев.

Относно наложения у нас мораториум върху цените на тока, парното и водата, президентът заяви, че трябва много добро експертно обмисляне.  


Топ новини

виж още

Актуална тема