Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев ще свика КСНС заради Северна Македония

Политика

Радев ще свика КСНС заради Северна Македония

Радев ще свика КСНС заради Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Въпросът бил обсъден с Кирил Петков

Румен Радев ще свика Консултативен съвет по национална сигурност заради Северна Македония.  Въпросът бил осъден с Кирил Петков.

Президентът предложи на НС да инициира едно структурирано отношение с парламента на Северна Македония, за да можел диалогът да стане инструмент за сближаване.

По думите му, България ще отвори вратата на РСМ само при гаранции и защита на националния ни интерес.

„Ако успеем да постигнем едно такова решение, това ще бъде исторически акт, но нека не забравяме, че този процес - и като време, и като резултат, е изцяло в ръцете на страната кандидат.", каза още държавният глава.

Вчера Радев поправи от Брюксел премиера за 6-те месеца като му обясни, че не се дават срокове за съседката ни, а се искали резултати. 

По темата с цената на природния газ, Радев каза, че Азербайджан има готовност да доставя на България допълнителни количества и то на най-добрите цени.

„За нас е важно да имаме физически носител. Това е тази газова връзка между България и Гърция, която я чакаме 10 години. Говорихме с премиера Мицотакис, в понеделник ще е в България да продължим разговорите за нея”, заяви Радев.

Относно наложения у нас мораториум върху цените на тока, парното и водата, президентът заяви, че трябва много добро експертно обмисляне.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети