Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев си взе министър от служебния кабинет за секретар по икономиката

Политика

Радев си взе министър от служебния кабинет за секретар по икономиката

Радев си взе министър от служебния кабинет за секретар по икономиката - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев назначи министър от служебния си кабинет в администрацията на „Дондуков“ 2. Със свой указ той поставя Христо Алексиев като секретар по икономика.

От септември до декември 2021 той беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията във второто за годината служебното правителство, назначено от Радев.

Преди това Алексиев заемаше същата позиция в служебния кабинет през 2017 година.

Христо Алексиев е магистър по икономика от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Притежава редица допълнителни квалификации и сертификати от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции.

През годините е заемал позиции и като икономически експерт, бил е консултант по проекта за изграждане на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на директорите на Зона за обществен достъп в „Пристанище Бургас“, председател на съвета на директорите на „Пристанище Бургас“ ЕАД и председател на управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети