Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев сложи папата, кралицата, Путин и Макрон в предизборния си клип. Но дали те знаят…

Политика

Радев сложи папата, кралицата, Путин и Макрон в предизборния си клип. Но дали те знаят…

Радев сложи папата, кралицата, Путин и Макрон в предизборния си клип. Но дали те знаят… - Tribune.bg

Във видеото президентът обявява, че е започнал промяната и директно подава топката към Кирил Петков и Асен Василев

„С вас съм в дни на изпитания. С вас съм, когато ни разделят. С вас съм, когато трябва да възстановим държавността и вярата в нашите собствени възможности“. Това рецитира в официалния си предизборен клип борещият се за втори мандат на „Дондуков 2“ Румен Радев.

Президентът, който не излезе в неплатен отпуск за кампанията, показва във видеото, че не се свени да използва институцията в агитацията преди 14 ноември и директно включва в лобирането за себе си световни и духовни лидери, които са го приемали през годините в качеството му на представител на България. Съгласни или не, за Радев в следващата седмица ще „агитират“ кралица Елизабет II, френският президент Еманюел Макрон, руският лидер Владимир Путин и дори папата. Въпреки че няма изрична забрана за нещо подобно, нормалната практика е в подобен род материали да бъдат включвани хора, които са дали съгласие и подкрепят кандидата – например представители на същото европейско семейство в ЕП.

На фона на световните лидери, чието съгласие за участието в предизборната агитация в България е силно въпросително, големият отсъстващ от материала са каквито и да било представители на БСП – хората, които направиха Радев президент първи мандат.

„С вас започнахме промяната“, заявява обаче Радев, поставяйки ясна препратка към новите си фаворити – „продължаващите промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети