Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев свиква КСНС в първата половина на януари

Политика

Радев свиква КСНС в първата половина на януари

Радев свиква КСНС в първата половина на януари - Tribune.bg
Снимка:

Радев ще свика Консултативния съвет по Национална сигурност заради РСМ в първата половина на януари.

„Важно е да има становище на този най-висш политически орган, в което и политическите партии да имат ясна консолидация какво трябва да се направи така, че да ускорим процеса за интеграция на Република Северна Македония.  Важно е да се разбере, че отстояването на правата на македонските българи е въпрос от изключителна важност и за България. Езиковата омраза трябва да се прекрати, да има по-голяма свързаност между двете страни”, поясни президентът.

Относно присъствието си на Европейския съвет в Брюксел, Радев се оправда, че нотификацията му била пратена 10 дни по-рано, а и той бил присъствал на предварителните разговори. 

„Тогава не беше ясно кога ще има правителство“, обясни той. Според него новата власт трябва да наказва корупцията и беззаконието.

„Нуждаем се и от конституционни и от законови промени“, коментира още Радев.

Относно наложения мораториум върху цените на тока, водата и парното, той уточни, че всъщност цените на електроенергията са огромен проблем не само за България.

„Нуждаем се от задълбочен анализ какво става с нашата енергийна система“, коментира още президентът. Трябвало да стане ясно има ли спекула на европейските енергийни борси, имали прозрачност на търговията с емисиите. Потребителите не трябва да поемат цената на проблемите в енергийната система, трупани от години", смята Радев.

Днес той и вицепрезидентът получиха от ЦИК удостоверения за избора им на проведените избори у нас на 14 и 21 ноември.

На церемонията Радев заяви, че ще продължи да отстоява националните интереси, да допринася за взаимодействието между институциите и гражданското общество.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети