Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев свиква партиите на нови консултации, после ще реши за третия мандат

Политика

Радев свиква партиите на нови консултации, после ще реши за третия мандат

Радев свиква партиите на нови консултации, после ще реши за третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

„Политическата криза се изостри и всяка партия трябва да каже какъв изход предлага. Трябва да е ясно, че бързото изчерпване на процедурата по връчване на мандатите  преди края на юли приключва дейността на правителство и парламент. По Конституция трябва да обявява веднага избори в рамките на 2 месеца, което значи вот през септември, което също крие рискове. От друга страна прекаленото удължаване на опитите за съставяне на правителство води към изкушение за хазартни управленски решения и кадрови промени”, каза Румен Радев.

„Партиите чертаят все по-дебели червени линии и съставянето на правителство след избори е все по-трудно. Предстои да дам мандат на втората по големина партия и ако и тя го върне, ще поканя всички парламентарно партии, за да чуя какъв изход предлагат от кризата, какви са нагласите за коалиции, парламентарна подкрепа и около какви приоритети и програма. Според тези критерии ще взема решение на кого да връча третия мандат”, добави Радев.

Румен Радев заяви, че в рамките на дни ще връчи проучвателен мандат на втората по големина парламентарна група - ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат веднага.

Ако изборът на партиите е отново предсрочни избори, считам за целесъобразно вотът да се проведат в началото на октомври, посочи държавният глава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети