Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев тежко погази протокола, носи рекламна шапка на чуждестранна компания

Политика

Радев тежко погази протокола, носи рекламна шапка на чуждестранна компания

Радев тежко погази протокола, носи рекламна шапка на чуждестранна компания - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава Румен Радев при опита си да остане „неразпознаваем“ и да се покаже, че е част от народа на стадион „Васил Левски“ избра да сложи бейзболна шапка, която може би не е била избрана случайно. На нея е изобразено логото на чуждестранна фирма, което е в тежък разрез с протокола.

Компанията има завод у нас, който пък беше открит именно от президента, но не в същия ден а две години по-рано. Радев преряза лентата с мотив, че е поканен на събитието от негов европейски колега, който пък се оказа, че отказал визита си в последния момент.

Виждали сме много политици и държавници да слагат шапки, за да не бъдат разпознати, но те никога не са били с лого на фирма или компания и пр. Стандартът в протокола е тя да е едноцветна - в тъмен цвят, за да не се набива на очи. Според експертите отговорни за тази част тя може да се носи и на събитие, което позволява (бел.ред. неформална среща с журналисти на открито, например). Позволено е на нея да бъдат изобразени флагът или гербът на страната. Друг случай, в който може да се носи шапка е ако самият държавник е патрон за набиране на средства за благотворителна кауза. Тогава за снимка е възможно да носи рекламен аксесоар на главата си.

Нито един американски президент или европейски лидер не са си позволявали да нарушават тази част от протокола, защото би предизвикала невероятен скандал сред себе си. От подобно събитие може да излязат обвинения в лобизъм, скрита реклама, нерегламентирано спосориране и пр.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети