Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Управляващите страдат от властова булимия

Политика

Радев: Управляващите страдат от властова булимия

Радев: Управляващите страдат от властова булимия - Tribune.bg
Снимка:

„Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като повод за заграбване на още власт. Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на управляващите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия”.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, който изглежда президентът тежко приема готвената смята на главния секретар на МВР.

Сменят бързо главния секретар на МВР. Министърът му няма доверие

Илияна Йотова попита защо досега кабинетът не е направил свое предложение за главен секретар на МВР

Радев не вижда с кого може да свика КСНС заради увеличилата се престъпност.

„С кого да го свикам? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е от полза за националната ни сигурност. Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. В момента отговорността е напълно размита”, твърди президентът след поредицата си служебни правителства.

От името на българския народ, президентът обясни какво очакват хората след атентата край София.

„Българите очакват да се отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви постове са му обещавани, от кого и при какви условия“, хвърли бомбата Радев.

Радев изнесе традиционното си слово пред паметника на Шипка.

„Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и да иронизираш родолюбието. Непростима безотговорност е да предаваш идеали, в които са вградили живота и делото си поколения българи. Идеалите на нашите възрожденци, на Левски, Ботев и Гоце Делчев. Тук, пред Паметника на свободата сме се събрали, за да заявим, че след „епопеята на забравените“ няма да допуснем онези, които винаги липсват тук, на върха, да ни натрапят епопея на зачеркнатите. Да манипулират историческата памет, да посягат на български светини и да се чудят през годините как да изхвърлят Вазов от учебниците“, каза той.

Според президента, България ще има бъдеще само когато сложим край на политическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението.

„Което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойнство, около демократичните завоевания и свободите на гражданите. Скъпи сънародници! Днес казваме НЕ на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност, а политиката е конкурс по сервилност. Казваме не на опитите за разграждане на държавността с превземането на институциите за користни политически и икономически цели“, заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети