Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев в Албания: Да помогнем на Турция и Гърция

Политика

Радев в Албания: Да помогнем на Турция и Гърция

Радев в Албания: Да помогнем на Турция и Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Албания е изпълнила критериите за начало на преговори за членство с Европейския съюз и България ще продължи да подкрепя нейното европейско бъдеще. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с президента на Република Албания Илир Мета в Тирана.

Българският президент е на държавно посещение в Албания по покана на своя колега.

В отговор на журналистически въпрос на съвместната пресконференция за напрежението, което засиленият миграционен натиск по турско-гръцката граница оказва върху целия регион, българският президент заяви, че ефективният дипломатически диалог е най-ефективното средство за неговото преодоляване.

Държавният глава подчерта, че тази ситуация създава и проблем за сигурността на европейските граждани и изисква ЕС да окаже помощ както на Турция, така и на Гърция, която охранява външните европейски граници.

Румен Радев припомни, че преди три години, когато представляваше България на заседанията на Европейския съвет, е предложил Европейският съюз да разработи свой оперативен план за защита на външните сухоземни граници, както и за недопускане на хуманитарни кризи. По думите му, в европейската политика в тази област има дефицити – все още няма единно европейско решение по миграционния въпрос, нито изграден капацитет или оперативен план за бърза реакция за защита на външните граници на ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ИМА ДВАМА ГЕНЕРАЛИ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, КОИТО НЕ СА УСПЯЛИ ДА ИЗКАЧАТ ШИПКА. ТОВА СА СЮЛЕЙМАН ПАША И ПОЖАРНИКАРА "БУДА“☭
05.03.2020 21:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети