Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев в поредна атака срещу прокуратурата: Няма нищо секретно в чата ми

Политика

Радев в поредна атака срещу прокуратурата: Няма нищо секретно в чата ми

Радев в поредна атака срещу прокуратурата: Няма нищо секретно в чата ми - Tribune.bg
Снимка:

Президентът коментира отношенията си с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков

Президентът Румен Радев за пореден път атакува държавното обвинение. „Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в управлението“, заяви Радев.

По думите му „нямало нищо секретно“ в чата му с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков. При поредното огласяване на доказателства по разследването за търговия с влияние, стана ясно, че Бобоков лично си общува с президента Румен Радев, обръща се към него с „ти“, а също така си кореспондира и с Десислава Радева. През септември миналата година обвиняемият праща съобщение на Радев. „„Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия!“, пише в част от чата Бобоков.

„Ако прокуратурата го покаже в цялост, ще се види, че в разговора няма нищо нередно“, каза днес държавният глава. И допълни: „Какво правят чуждите посланици в България – при всяка среща те настояват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво правят – промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес. Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, вземем със себе си голяма бизнес делегация.“

Радев обясни, че много хора искали среща и подкрепа от него.

Радев отбеляза, че с правителството ще има конфликт, докато проблемите не се решават с „прозрачност на решенията, отговорност, унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса“.

В момента секретарят на Радев – Пламен Узунов е на разпит в Националното следствие. 

Една от причините за повторното разпитване е опит за унищожаване на единия от трите телефони, които Узунов е използвал през последните две години. Устройството е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части

Оказва се и че секретарят на президента не е предоставил верните кодове за телефоните си.



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети