Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев видя политически мотиви и чистка в исканата оставка на главния секретар

Политика

Радев видя политически мотиви и чистка в исканата оставка на главния секретар

Радев видя политически мотиви и чистка в исканата оставка на главния секретар - Tribune.bg
Снимка:

От ''Дондуков'' 2 посочват, че това искане напълно се припокрива със записа на партийното събрание на ПП от май

Румен Радев излезе с позиция след внасянето в президентската институция на предложението за освобождаване на главния секретар на МВР.

Публикуваме без редакторска намеса:

Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления.

Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме промяната“ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР“.

Българските граждани и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г., в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели. Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР.

Държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети