Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев връчи мандата на Петков, той му върна готовата папка с имена на министри (ВИДЕО)

Политика

Радев връчи мандата на Петков, той му върна готовата папка с имена на министри (ВИДЕО)

Радев връчи мандата на Петков, той му върна готовата папка с имена на министри (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Вие започнахне промяната на площада преди месеци, сега е време заедно да свършим работата докрай, каза Петков на Радев

Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на номинирания от "Продължаваме промяната" Кирил Петков за министър-председател.

„Върху вас пада отговорността да реформирате управлението, да се справите с корупцията и беззаконието, да изхвърлите задкулисието от държавата“, обърна се Радев към Петков.

Като министър вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни промени още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за законността в България“, каза Радев.

Той изрази надежда, че коалиционното управление ще чуе гласът на народа, който иска законност.

Гласът от площада и гласът от урните искат законност и от Вас, и от Вашите министри, изискват да направите това и да не ги разочаровате. Битката с бедността и отстояването на националните интереси навън са другите основни задачи“, заяви още Румен Радев. 

Кирил Петков прие папката с проучвателния мандат и заяви, че веднага я връща на държавния глава с готовия предложен състав за Министерския съвет, тъй като не бива да губят време. И изрази надежда, че още в понеделник следващото правителство ще бъде реалност.

Вие започнахне промяната на площада преди месеци , сега е време заедно да свършим работата докрай“, обърна се Петков към президента

„За мен е чест и огромна отговорност да взема тази папка от Вас. Идвайки насам една гражданка ни каза: Вие ни накарахте да повярваме отново. Тази отговорност я взимаме присърце“. 

По-късно през деня ПП ще представи структурата и състава на Министерския съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети