Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Ще връча мандата на ИТН днес в 17 часа, време е народът да узнае кой е кандидат за премиер (ОБНОВЕНА)

Политика

Радев: Ще връча мандата на ИТН днес в 17 часа, време е народът да узнае кой е кандидат за премиер (ОБНОВЕНА)

Румен Радев обяви, че днес в 17:00 часа ще връчи мандата за съставяне на правителство на ИТН. От друга страна обаче от партията на Слави Трифонов все още не са обявили състав на кабинет, както и кой ще бъде министър-председател. Към момента за поста премиер се спряга името на Петър Илиев, който в предния проекто-кабинет на Трифонов, издържал едва няколко дни, Илиев бе предложен за правосъден министър. С този си ход Радев не дава повече време за размотаване от страна от ИТН и днес те ще трябва да излъчат свой кандидат за премиер, който да приеме мандата от Радев.

„Конструктивният диалог се разпада, вместо диалог чувате атаки към служебните министри, които бяха увещавани до скоро да останат в редовния кабинет. Изисква се час по-скоро да има редовно правителство и вече е време народът да узнае кой е кандидат за премиер“, коментира президентът в Плевен.

От думите на президента стана ясно още, че не приема атаките срещу министри от служебното правителство. Той допълни, че очаква да види „истинските намерения на партията победител“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още