Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Време е антибългарската идеология, която се вихри в РСМ и трови нашите отношения, да остане в миналото

Политика

Радев: Време е антибългарската идеология, която се вихри в РСМ и трови нашите отношения, да остане в миналото

Радев: Време е антибългарската идеология, която се вихри в РСМ и трови нашите отношения, да остане в миналото - Tribune.bg
Снимка:

По темата с оръжията Радев обяви, че трябва да дадем каски и бронежилетки

„Време е антибългарската идеология, която се вихри в Република Северна Македония и явно съзнателно трови нашите отношения и съзнателно подрива пътя на страната към Европейския съюз да остане в миналото. Опитът на политиците в Северна Македония да градят идентичност на базата на фалшикациите на комунистическия интернационал, а не върху историческата истина, са срещу интересите на гражданите на РСМ, които желаят членство в ЕС. Ако говорим за фашизъм, трябва да е ясно, че Иван Михайлов е човекът, който е отказал на Хитлер да въведе Македония в братоубийствена война с България. Не Иван Михайлов, а други хора след установяването на югославската диктатура в Македония, избиваха и инквизираха десетки хиляди в концлагери, защото са решили да продължат да се наричат българи, а не македонци. Това е фашизъм”, каза президентът Румен Радев.

Държавният глава заяви, че България трябва да продължи да помага на Украйна в рамките на своите възможности. „За разлика от други държави, които са далеч от конфликта, България има огромна историческа диаспора в Украйна, наши сънародници, които в момента са в зоната на военни операции. Това изисква внимателно и отговорно отношение. България трябва да предостави средства за индивидуална защита - бронежилетки, каски и други пакети за индивидуални защити”, подчерта отново държавният глава.

Той избегна въпросът за ролята си в спасяването на българските моряци от „Царевна” като подчерта, че най-важното е, че са се върнали живи и здрави.

„Благодарни сме и на Русия, и на Украйна”.

По темата с твърденията на двама бивши военни министри за отложената доставка на F-16 заради липсата на доверие в страната  ни, Радев заяви: „Аз не съм чул правителството на САЩ да е назначило бивши министри за свои говорители. Това са абсолютни спекулации”.

Радев участва в тържественото отбелязване на празника на район „Оборище“ в столицата. 

БГНЕСБГНЕС

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати