Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев за бежанската криза: Държавата да бъде по-ангажирана и да изготви алгоритъм

Политика

Радев за бежанската криза: Държавата да бъде по-ангажирана и да изготви алгоритъм

Радев за бежанската криза: Държавата да бъде по-ангажирана и да изготви алгоритъм - Tribune.bg
Снимка:

 „Очаквам държавата като координатор да бъде още по-ангажирана и да изготви алгоритъм в който да е пределно ясно какво е разпределението на отговорностите между централната и местната власт по темата с бежанците“. Това заяви Румен Радев след като  посети временния пункт при ГКПП „Дунав мост“, където от БЧК дават помощ и консултации на влизащите от Украйна.

„Те питат къде могат да отидат и как могат да получат статут. Трябва по-бърза динамична връзка. Кризисния щаб да дава по-добра информация, която да се получава в писмен вид. Очакваме скоро време да има единен портал и да се раздадат листовки, в които да има цялата информация, като например в коя община могат да отидат", каза още Румен Радев.

Президентът благодари на всички, които правят така, че България да изпълни хуманитарния си дълг.

„Надявам се, че тази криза ще даде на 47-ото Народно събрание възможност да задейства нещо, което отдавна очакваме. Голяма част от тези хора са с български произход и очаквам по най-бързия начин да бъде решен проблемът с издаването на документи за самоличност на хора от нашата историческа диаспора. Те трябва да имат възможност да се включат активно в пазара на труда, да ползват образование и медицински услуги“, каза още президентът.

Той уточни, че това трябва да бъде част от нашата демографска политика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети