Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев за руските дипломати: Явно решенията се взимат по паралелен механизъм, няма доклад на ДАНС

Политика

Радев за руските дипломати: Явно решенията се взимат по паралелен механизъм, няма доклад на ДАНС

Радев за руските дипломати: Явно решенията се взимат по паралелен механизъм, няма доклад на ДАНС - Tribune.bg
Снимка:

„В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по темата за изгонването на руските дипломати от нашата страна”, обяви президентът Румен Радев след срещата на върха на Алианса в Мадрид.

„На съвета по сигурността в МС на 9 юни, на който е присъствал представител на президентската институция тази тема не фигурира в предварително обявения дневен ред. Повдигната е за обсъждане, но по нея няма взето решение. Въпреки това, при завръщане на  представителя обратно в президентството и споделяне на хода на протичане на срещата, е изпратено писмо до секретаря на Съвета по сигурността с въпрос за взетите решения. Отговорът е няма гласувано и прието решение на този съвет. Това ясно показва, че решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, който е далеч от институционалния”, обясни още държавният глава.

Радев потвърди, че доклади на този съвет не са изнасяни, а обща информация. Държавният глава беше категоричен, че КСНС не може да отмени вече взето решение на правителството в оставка.

„Напомням, че органът, който контролира МС е НС. Налага се да напомня, че макар в оставка правителствеото носи отговорност за своите действия”. 

Радев заяви, че не може да знае каква е причината ПП и БСП да не се явят на консултациите при него.

Разясни, че преди това има процедура на съгласуване по телефона за удобно време като това е било направено за всички партии. После са били пратени и писма.

„Важно е партиите да се отнесат отговорно към мандатите, които ще им бъдат връчени. Вярвам, че потенциалът за съставяне на правителство в рамките на този парламент не е изчерпан”

Ако отидем на избори, въпреки че зависи от това кога ще бъдат връчвани мандатите, не ги виждам преди 15 септември, защото не са целесъобразни”, обясни държавният глава.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети