Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев за състоянието на армията: Няма хора, разберете!

Политика

Радев за състоянието на армията: Няма хора, разберете!

Радев за състоянието на армията: Няма хора, разберете! - Tribune.bg
Снимка:

С тази мантра „сливи за смет“ не се прави модернизация в българската отбрана. Това заяви президентът Румен Радев, след като се запозна с анализа на състоянието и подготовката на въоръжените сили през 2022 г.

На събитието присъстваха военният министър Димитър Стоянов, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от въоръжените сили.

По думите на президента състоянието на отбраната е тежко и е необходим сериозен и отговорен парламент, който да се занимае с проблема.

„Вече мина година от бруталната руска агресия в Украйна, която промени драстично средата на сигурност. В тази усложнена среда на сигурност, в която редица рискове прераснаха в глобални заплахи, за съжаление ние в този анализ се сблъскваме със същите проблеми, които бяха и миналогодишния“, каза Радев.

„Отчитаме отново недостиг на ресурси, закъсняла модернизация, недостиг на хора и свръхнатоварен личен състав, който с цената на много усилия, всеотдайност продължава да изпълнява своите задължения“, подчерта държавният глава.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети