Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев заминава на посещение в Гърция

Политика

Радев заминава на посещение в Гърция

Радев заминава на посещение в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

На 2 юли, вторник, президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Гърция. В Атина държавният глава ще участва в откриването на 28-ата годишна кръгла маса на „The Economist“.

Международният форум събира държавни и правителствени ръководители от Гърция и региона, представители на институциите, бизнеса, международни организации и академичните среди. Тази година кръглата маса се фокусира върху предизвикателствата пред света, произтичащи от изострящите се геополитически конфликти, климатичните промени и глобалната икономика и търсенето на възможности за тяхното преодоляване.

В рамките на посещението си президентът Румен Радев ще проведе срещи с гръцката си колега Катерина Сакеларопулу и с министър-председателя Кириакос Мицотакис. Задълбочаването на сътрудничеството в рамките на стратегическото за региона партньорство между България и Гърция, теми от взаимен интерес с акцент върху енергетиката, свързаността, транспорта и икономиката, както и въпроси от европейския и международен дневен ред, ще бъдат във фокуса на разговорите.

В рамките на посещението държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати