Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев заминава за Австрия по покана на канцлера Карл Нехамер

Политика

Радев заминава за Австрия по покана на канцлера Карл Нехамер

Радев заминава за Австрия по покана на канцлера Карл Нехамер - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава Румен Радев ще посети Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер на 23 и 24 юни. Двамата ще проведат среща на 23 юни във Виена, съобщиха от прессекретариата на президента. Последващото задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Австрия, присъединяването на страната ни към Шенген, както и теми от европейския дневен ред ще бъдат обсъдени в рамките на разговора, който ще се състои във федералното канцлерство.  

В рамките на деня президентът Румен Радев ще участва в кръгла маса, организирана от Стопанската камара на Австрия (WKÖ). В събитието ще участват представители на българския и австрийския бизнес. 

На 24 юни Румен Радев ще участва в тазгодишното издание на Европейски форум Вахау, който се провежда в Долна Австрия. Президентът ще има изказване в основния заключителен панел, модериран от канцлера на Австрия Карл Нехамер, и с участието на министър-председателя на Италия Джорджа Мелони. Темата на тазгодишното издание е „Изграждане на устойчива, зелена и конкурентоспособна Европа“. 

Международното събитие в Долна Австрия се организира от 1995 г., когато Австрия се присъединява към ЕС, и се провежда в абатството „Гьотвайг“ като символ на обединяващата идея на европейската политика, християнските ценности и като се отчитат позициите на обществото. В рамките на събитието по традиция се обсъждат общи европейски политики и визии за бъдещето на Общността. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети